Archive

 1. Daniella Evenaar

  Reacties uitgeschakeld voor Daniella Evenaar

  Een van mijn honden, Myra, heeft wat extra zorg en aandacht nodig. Ik kwam met haar bij Jannemarie terecht omdat ze heup- en schouderklachten had. De eerste behandeling was meteen heel succesvol en de manier waarop Jannemarie te werk gaat, sprak me ook heel erg aan.

  Ik vind Jannemarie erg getalenteerd en het is mooi om haar passie te zien tijdens haar werk. Wat ik ook waardeer is dat ze rechtdoorzee is. Als een bepaalde behandeling niet in het belang is van de hond of wanneer ze verwacht dat iets niet zal werken, zal ze dat ook zeggen.

 2. Marieke

  Reacties uitgeschakeld voor Marieke

  Via de hondenschool kwam ik een paar jaar geleden in contact met Jannemarie. Ik heb twee Australian shepherds en van een daarvan, Crevan, stonk de vacht heel erg. Jannemarie onderzocht Crevan, ontdekte een blokkade en behandelde hem. Hij heeft er nooit meer last van gehad!

  Toch ga ik met Crevan nog 1 à 2 keer per jaar langs bij Jannemarie. Dat heeft met iets anders te maken. Crevan is een gevoelige hond die emoties oppikt van ons als baasjes, en die ook vasthoudt. Daar krijgt hij dan last van. Als Jannemarie hem daarvoor behandelt, is hij daarna weer helemaal blij. Ze heeft ons ook geleerd de signalen te herkennen van die oplopende spanning en daar hebben we veel aan.

 3. Truus

  Reacties uitgeschakeld voor Truus

  Herbie, mijn Corgi, liep niet lekker. Misschien door zijn nog wat langere rug dan de gemiddelde Corgi, ik weet het niet. Hij zat ook niet lekker in z’n vel en was niet vrolijk meer. Ik kon er niet goed de vinger op leggen, maar het zinde me niet. Jannemarie kende ik van lang geleden en ook was ik al bekend met osteopathie, dus ik ging met Herbie naar haar toe. Ze vond inderdaad enkele blokkades in de rug en die heeft ze behandeld. Na twee behandelingen ging het weer helemaal goed met Herbie. In aanvulling op de behandeling kreeg ik oefeningen mee om het lendenstuk sterker te maken. Ook dat heeft goed gewerkt.

  De manier waarop Jannemarie honden benadert vind ik heel prettig. Ik merkte dat Herbi ook vertrouwen in haar had, terwijl het best een terughoudende hond is. Jannemarie heeft een rustige manier van werken. Ze voelt meer en weet meer dan andere behandelaren bij wie ik wel ben geweest. Ze kijkt ook verder dan de plaats waar de klacht zit, ze kijkt naar de hele hond.

  Met de NES-scan die Jannemarie gebruikt heb ik ook ervaring. Ik heb zo’n apparaatje thuis gehad voor mijn kat Brownie. Je moet het even organiseren, want het apparaatje maakt verbinding met je laptop en het is handig wanneer je daar dichtbij zit. Ook is het prettig als je met z’n tweeën bent, zodat je handen genoeg hebt voor de kat, het scannen én het bedienen van de laptop. De scan zelf gaat snel en daarna stuur je de resultaten meteen door naar Jannemarie. Zij analyseert ze en geeft een behandeladvies.

 4. Bernadette Broer

  Reacties uitgeschakeld voor Bernadette Broer

  Mijn hond Sammie heeft van alles meegemaakt en dat leidde o.a. tot onrust en andere (mentale) klachten. Hij is niet zo snel van vertrouwen, vindt vreemden spannend en nieuwe situaties ook. Daarom was het zo bijzonder dat hij bij Jannemarie binnen drie seconden doorhad dat het oké was en dat zij er was om hem te helpen.

  Jannemarie is heel erg zichzelf. Ze heeft respect voor de baas en voor de hond. Daardoor laat ze de hond zien dat ze oprecht is en dat hij zichzelf mag zijn. Ze ziet de hond écht, buiten het verhaal van de baas, zonder oordeel. Zij geeft de hond vertrouwen en andersom. Sammie is rustiger geworden van de behandelingen van Jannemarie, meer happy en hij is soepeler in zijn bewegingen.

 5. Regina van Goor

  Reacties uitgeschakeld voor Regina van Goor

  Een van mijn hondjes was mank en via Facebook ontdekte ik Jannemarie. Zij gaf me een goed gevoel en ik maakte een afspraak bij haar met Snowy. Dat beviel heel goed. Jannemarie ontdekte een blokkade in haar rug en behandelde die. Snowy was daarna een heel ander hondje: veel vrolijker en energieker! Ook Ice, mijn andere hondje, is door Jannemarie behandeld. Zij had angst voor bepaalde vloeroppervlaktes en heeft een NES-scan gehad. De druppeltjes die we daarna kregen, hebben heel erg geholpen. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen nu.

  Jannemarie is enthousiast, kundig, straalt rust uit en weet precies wat ze doet. Dat geeft vertrouwen. Niet alleen bij mij, maar ook bij de honden. Als Snowy merkt dat we naar Jannemarie gaan, is ze op de parkeerplaats al blij. Vriendinnen met honden die een klacht hebben, verwijs ik daarom ook graag naar haar door.

 6. Trea Kroeske

  Reacties uitgeschakeld voor Trea Kroeske

  Een hond die door ons was gefokt, was in de winter uitgegleden, maakte daarbij een rare draai met z’n achterlijf en bleef pijn houden bij het lopen. Niets hielp en zelfs een neuroloog zei dat er niets meer aan te doen was. Vervolgens zijn wij, in overleg met de eigenaren, met de hond naar Jannemarie gegaan. En ja hoor, zij heeft hem een aantal malen behandeld en het is helemaal weer in orde gekomen met de hond!

  Dat was zo’n goede ervaring dat ik sindsdien regelmatig honden met klachten (van klanten in onze Hondenlogeerboerderij) naar haar doorverwijs.

  Bij Jannemarie zijn hoofd en hart in balans. Zij beheerst haar vak volkomen, zoekt altijd vakinhoudelijke aanvulling en blijft zichzelf bijscholen. Al die theorie kan een valkuil zijn, maar dat is het bij Jannemarie niet. Ze blijft altijd werken vanuit haar gevoel en heeft daarmee de juiste mix tussen hoofd en hart te pakken.

 7. Baas van Vitor

  Reacties uitgeschakeld voor Baas van Vitor

  Onze Riezenschnauzer Vitor heeft heupdysplasie. Na één behandeling van Jannemarie hadden we al een heel andere hond thuis. Vitor was vrolijk en blij en bewoog zich gemakkelijker. Dat is nu ruim twee jaar geleden. Ondertussen hebben we ontdekt dat hij baat heeft bij twee behandelingen per jaar. Het is trouwens indrukwekkend om Jannemarie aan het werk te zien. Hoe ze het doet, weet ik niet, maar binnen de kortste keren ligt die grote reu daar in een volledig ontspannen houding!

  Voor Vitor zijn de behandelingen niet genoeg, als baas moet je zelf ook aan de bak. Jannemarie is geen wonderdokter met een toverstafje en dat legt ze zelf ook duidelijk uit. De klachten die voortkomen uit het compenseren van de HD kan ze behandelen, maar de HD zelf kan ze natuurlijk niet genezen. Om Vitors spierkorset in conditie te houden adviseerde ze ons iedere dag een stuk met hem te fietsen. Hij loopt dan naast de fiets en dat is zijn looptraining.

 8. Sylvia Dijks

  Reacties uitgeschakeld voor Sylvia Dijks

  Mijn Cattle Dog Abby had rugproblemen. We zochten hulp bij o.a. een fysiotherapeut, maar dat pakte niet goed uit. De behandeling was vreselijk pijnlijk voor Abby en sindsdien is ze extra gespannen en schuw als ze denkt dat er iets staat te gebeuren. Ook bij Jannemarie was ze dat eerst, maar toch ging ze uiteindelijk liggen. Ze kreeg toen een cranio-sacraal behandeling. Inmiddels heeft ze ook twee keer een NES-scan gehad en hebben we druppels gekregen. Dat is echt fijn voor Abby, want ze is toch een hond die niet wil dat je aan haar zit. Als we bij Jannemarie zijn is ze in de wachtkamer al ontspannen. Vervolgens gaat ze liggen bij de NES-scan en valt er zelfs bij in slaap, ideaal! Bovendien merk ik duidelijk verschil voor en na de behandeling. We kregen een veel vrolijker en blijer hondje terug. Haar rug blijft natuurlijk wel stijf, maar Abby zit veel beter in haar vel.