Behandeltraject voor jouw hond

Een behandeltraject bestaat uit 3 tot 5 afspraken.

✔ De intake/eerste afspraak duurt 1 uur.

✔ Vervolgafspraken duren 45 minuten.

✔ Voorafgaand aan de eerste afspraak ontvang je een vragenlijst die je invult en terugstuurt.

ik wil een afspraak maken >

 

 

 

Wanneer er na de eerste afspraak gezamenlijk overeengekomen wordt dat er een behandeltraject aan de orde is,  plan je aan het eind van de eerste afspraak meteen de vervolg behandeling(en) in zodat de voortgang van het behandeltraject gewaarborgd blijft.

EERSTE AFSPRAAK

Samen nemen jullie de vragenlijst door en stelt Jannemarie aanvullende vragen om zo precies mogelijk te achterhalen wat er speelt. Misschien heb je ook röntgenfoto’s’of zelfs een filmpje. Vervolgens doet Jannemarie een zogeheten ‘check’: ze observeert en onderzoekt de hond en kijkt waar mogelijke blokkades zijn. Ze doet dit met haar ogen en haar handen. Jannemarie vertelt je haar bevindingen en start met de behandeling.

 

 

Na de eerste afspraak weet je:

✔ wat de visie van Jannemarie is op de klacht

✔ wat de prognose voor herstel is

✔ hoe lang het herstel ongeveer gaat duren

✔ wat je zelf kunt doen in het herstelproces

Jannemarie vertelt je hoe de hond kan reageren op de behandeling en geeft je een dagboekje mee waarin je thuis eenvoudig kunt bijhouden hoe het herstelproces verloopt.

Incidenteel komt het voor dat Jannemarie iets opmerkt waarvoor zij doorverwijst naar de dierenarts met wie zij samenwerkt, drs. Paul Groenestein van Dierenkliniek de Waterpoort in Sneek. Hierbij kun je denken aan: een gescheurde kruisband of vermoeden tot ernstige interne problematiek.

TWEEDE AFSPRAAK

De tweede afspraak is na ongeveer drie weken. Een heel belangrijk moment, omdat deze afspraak inzicht geeft in de belastbaarheid van de hond en in zijn zelfgenezend vermogen. Jannemarie beoordeelt die aan de hand van jouw observaties en haar eigen waarneming. Bij de eerste afspraak krijg je namelijk een dagboekkaart mee met een aantal vragen/aandachtspunten. Met behulp van plussen en minnen vul je die zelf thuis dagelijks in.

Jannemarie stelt aanvullende vragen en bekijkt zelf wat de reactie van de hond was op de eerste behandeling. Is er herstel zichtbaar, hoe gaat het met de weefsels, hoe verliep het herstelproces, valt de hond weer terug?

Jannemarie doet de tweede check, de tweede behandeling en bespreekt een oefening met je die jij thuis kunt doen met je hond.

DERDE EN VOLGENDE AFSPRAAK

Geen behandeltraject is gelijk. De ene hond zal aan drie afspraken genoeg hebben en een andere heeft er misschien vijf nodig. Iedere afspraak begint met een terugblik en eindigt met een prognose. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten.
Naarmate het traject vordert, werk je samen met Jannemarie steeds meer toe naar grotere tussenpozen tussen de behandelingen.

Je leert je hond en zijn belastbaarheid steeds beter kennen en krijgt praktische handvaten van Jannemarie die je helpen je hond ook gezond te hóuden. Zo krijg je er regelmatig een oefening bij die je thuis kunt doen, waarbij Jannemarie uiteraard rekening houdt met het soort hond: dol op rennen, rustig, sporthond, vooral binnen, etc.

De derde en vierde afspraak zijn na ca. vier weken.

Volgende behandelafspraken of mogelijk alleen een check is ieder half jaar aan te bevelen.

Soms is verder onderzoek nodig

Het kan zijn dat de klachten steeds terugkeren, of dat de oorzaak lastig is te achterhalen. Ook komt het voor dat honden zich niet goed aan laten raken. Voor dergelijke complexe problematieken, waarbij Jannemarie net wat verder wil kunnen kijken dan haar ogen, handen, ervaring en intuïtie kunnen zien, is het mogelijk gebruik te maken van een aanvullende onderzoeks- en behandeltechniek, de NES-scan.

 

Ik wil een afspraak maken >