Veelgestelde vragen

Mijn hond heeft klachten, maar op röntgenfoto’s is niets te zien.
Heeft het dan wel zin om langs te komen?
Jazeker, juist in dit soort situaties kan osteopathie veel betekenen. Jannemarie wil graag weten wat de aanleiding was voor de röntgenfoto en wat de klachten zijn. Tijdens haar onderzoek kijkt Jannemarie niet alleen naar die plek zelf. De oorzaak ligt namelijk vaak in een heel ander deel van het lichaam. Zij weet welke lichaamsweefsels (spieren, pezen, zenuwen, bloedvaten etc.) met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Lees  ook de informatie op de pagina’s hondenosteopathie en klantervaringen.

 

Mijn hond heeft pijnstilling en gebruikt antibiotica.
Kan ik dan nu wel komen voor een behandeling?
Ja, dat is juist een goed idee. Jannemarie kan dan onderzoeken wat de oorzaak van de (pijn)klachten is en die wegnemen.

 

Mijn hond is angstig en kan slecht aangeraakt worden. Kan ik wel bij u terecht?
Ook bij angstige honden bereikt Jannemarie veel. Het kan even duren voordat de hond ontspant, maar als de hond eenmaal merkt dat het onderzoek en de behandeling pijnloos zijn, geeft de hond zijn vertrouwen aan Jannemarie. Voorbeelden vind je bij de klantervaringen.

 

Is er een leeftijdsgrens voor de honden die u behandelt?
Nee, honden van alle leeftijden zijn welkom. Bij iedere leeftijdsfase kunnen bepaalde specifieke klachten voorkomen die Jannemarie kan behandelen. Bij puppy’s komen bijvoorbeeld wel geboortetrauma’s voor. Oudere honden hebben misschien problemen die niet meer kunnen worden verholpen zoals artrose, maar in zulke situaties kan Jannemarie wel zorgen voor een zo groot mogelijk gevoel van welzijn bij je hond. Dit doet zij door de doorbloeding te bevorderen op de plek van de artrose en door de compensatiespanning in het bindweefsel weg te halen.

 

Kan ik een filmpje opsturen?
Het kan in bepaalde gevallen inderdaad handig zijn om een filmpje te maken van je hond en dat door Jannemarie te laten beoordelen. Het is wel belangrijk dat je daarbij goed de aanwijzingen opvolgt die Jannemarie voor dit doel heeft gemaakt. De aanwijzingen lees je later hier. Het zou jammer zijn als het filmpje net de dingen mist die Jannemarie nodig heeft om een advies te geven. Een filmpje vervangt overigens niet het onderzoek dat Jannemarie doet wanneer je met je hond op de praktijk komt.

 

Hoeveel behandelingen heeft mijn hond nodig?
Gemiddeld bestaat een behandeltraject uit 3 tot 5 afspraken.

 

Is een behandeling pijnlijk?
Nee, onderzoek en behandeling zijn niet pijnlijk. Een osteopaat gebruikt alleen haar handen en werkt niet met gereedschappen. De handgrepen zijn vriendelijk, mild en nooit pijnlijk.

 

Mijn hond heeft een botbreuk gehad. Hoe lang moet ik wachten voordat we kunnen komen?
Na een botbreuk is het goed om de breuk eerst 4 tot 6 weken de tijd te geven om te helen. Vanaf de de dag van de operatie tot aan week 6 kan Jannemarie al wel adviezen geven ter bevordering van het herstel.

 

Is het mogelijk bij u te pinnen?
Je kunt in de praktijk zowel contant betalen als pinnen.

 

Hoe snel kan ik langskomen?
Als je een afspraak maakt, is de wachttijd meestal maximaal twee weken. Vaak kun je al eerder komen en als er echt sprake is van een spoedgeval, zetten we alles op alles om je zo snel mogelijk te helpen. In het afsprakenrooster wordt daar rekening mee gehouden.  

 

Hebt u een wachtlijst?
Nee, Jannemarie heeft geen wachtlijst. Als je een afspraak maakt, is de wachttijd maximaal twee weken.

 

Kan ik ook een losse afspraak maken?
Het is mogelijk om je hond door Jannemarie te laten onderzoeken zonder dat daar een behandeling op volgt.

 

Wat zijn de kosten?
Voor de verschillende consulten en behandelingen gelden verschillende prijzen. Kijk op de pagina Tarieven voor het overzicht.

 

Worden de behandelingen vergoed?
Behandelingen worden vergoed door Reaal Dier & Zorg (voorheen: Proteq Dier & Zorg).

 

Heb ik een verwijzing van een dierenarts nodig?
Nee, je hebt van niemand een verwijzing nodig.

 

Kan ik ook langskomen voor een second opinion?
Ja, een second opinion is zeker mogelijk. Op de pagina Second opinion vind je alle informatie.