Klantervaringen

Daniella Evenaar, Koekange

“Jannemarie is erg veelzijdig. Ze heeft veel kennis en is daarnaast ook intuïtief. Daardoor kan ze een probleem van meerdere kanten benaderen.”

Een van mijn honden, Myra, heeft wat extra zorg en aandacht nodig. Ik kwam met haar bij Jannemarie terecht omdat ze heup- en schouderklachten had. De eerste behandeling was meteen heel succesvol en de manier waarop Jannemarie te werk gaat, sprak me ook heel erg aan.

Ik vind Jannemarie erg getalenteerd en het is mooi om haar passie te zien tijdens haar werk. Wat ik ook waardeer is dat ze rechtdoorzee is. Als een bepaalde behandeling niet in het belang is van de hond of wanneer ze verwacht dat iets niet zal werken, zal ze dat ook zeggen.

Marieke, Havelterberg

“Jannemarie legt altijd duidelijk uit wat ze ziet, voelt en doet en heeft respect voor hond en baas.”

Via de hondenschool kwam ik een paar jaar geleden in contact met Jannemarie. Ik heb twee Australian shepherds en van een daarvan, Crevan, stonk de vacht heel erg. Jannemarie onderzocht Crevan, ontdekte een blokkade en behandelde hem. Hij heeft er nooit meer last van gehad!

Toch ga ik met Crevan nog 1 à 2 keer per jaar langs bij Jannemarie. Dat heeft met iets anders te maken. Crevan is een gevoelige hond die emoties oppikt van ons als baasjes, en die ook vasthoudt. Daar krijgt hij dan last van. Als Jannemarie hem daarvoor behandelt, is hij daarna weer helemaal blij. Ze heeft ons ook geleerd de signalen te herkennen van die oplopende spanning en daar hebben we veel aan.

Truus, Emmen

“Jannemarie voelt meer en ziet meer dan veel andere behandelaren die ik ken. Ze heeft echt een stukje extra.”

Herbie, mijn Corgi, liep niet lekker. Misschien door zijn nog wat langere rug dan de gemiddelde Corgi, ik weet het niet. Hij zat ook niet lekker in z’n vel en was niet vrolijk meer. Ik kon er niet goed de vinger op leggen, maar het zinde me niet. Jannemarie kende ik van lang geleden en ook was ik al bekend met osteopathie, dus ik ging met Herbie naar haar toe. Ze vond inderdaad enkele blokkades in de rug en die heeft ze behandeld. Na twee behandelingen ging het weer helemaal goed met Herbie. In aanvulling op de behandeling kreeg ik oefeningen mee om het lendenstuk sterker te maken. Ook dat heeft goed gewerkt.

De manier waarop Jannemarie honden benadert vind ik heel prettig. Ik merkte dat Herbi ook vertrouwen in haar had, terwijl het best een terughoudende hond is. Jannemarie heeft een rustige manier van werken. Ze voelt meer en weet meer dan andere behandelaren bij wie ik wel ben geweest. Ze kijkt ook verder dan de plaats waar de klacht zit, ze kijkt naar de hele hond.

Met de NES-scan die Jannemarie gebruikt heb ik ook ervaring. Ik heb zo’n apparaatje thuis gehad voor mijn kat Brownie. Je moet het even organiseren, want het apparaatje maakt verbinding met je laptop en het is handig wanneer je daar dichtbij zit. Ook is het prettig als je met z’n tweeën bent, zodat je handen genoeg hebt voor de kat, het scannen én het bedienen van de laptop. De scan zelf gaat snel en daarna stuur je de resultaten meteen door naar Jannemarie. Zij analyseert ze en geeft een behandeladvies.

Bernadette Broer, Steenwijk

“Sammie voelde meteen dat Jannemarie oprecht was en hem wilde helpen en dat leidde tot wederzijds vertrouwen.”

Mijn hond Sammie heeft van alles meegemaakt en dat leidde o.a. tot onrust en andere (mentale) klachten. Hij is niet zo snel van vertrouwen, vindt vreemden spannend en nieuwe situaties ook. Daarom was het zo bijzonder dat hij bij Jannemarie binnen drie seconden doorhad dat het oké was en dat zij er was om hem te helpen.

Jannemarie is heel erg zichzelf. Ze heeft respect voor de baas en voor de hond. Daardoor laat ze de hond zien dat ze oprecht is en dat hij zichzelf mag zijn. Ze ziet de hond écht, buiten het verhaal van de baas, zonder oordeel. Zij geeft de hond vertrouwen en andersom. Sammie is rustiger geworden van de behandelingen van Jannemarie, meer happy en hij is soepeler in zijn bewegingen.

Regina van Goor, Zuidwolde

“Jannemarie schept vertrouwen en geeft de honden de tijd. Snowy is al blij als we nog maar op de parkeerplaats zijn.”

Een van mijn hondjes was mank en via Facebook ontdekte ik Jannemarie. Zij gaf me een goed gevoel en ik maakte een afspraak bij haar met Snowy. Dat beviel heel goed. Jannemarie ontdekte een blokkade in haar rug en behandelde die. Snowy was daarna een heel ander hondje: veel vrolijker en energieker! Ook Ice, mijn andere hondje, is door Jannemarie behandeld. Zij had angst voor bepaalde vloeroppervlaktes en heeft een NES-scan gehad. De druppeltjes die we daarna kregen, hebben heel erg geholpen. Ze heeft veel meer zelfvertrouwen nu.

Jannemarie is enthousiast, kundig, straalt rust uit en weet precies wat ze doet. Dat geeft vertrouwen. Niet alleen bij mij, maar ook bij de honden. Als Snowy merkt dat we naar Jannemarie gaan, is ze op de parkeerplaats al blij. Vriendinnen met honden die een klacht hebben, verwijs ik daarom ook graag naar haar door.